Nyheter från Grace
Grace fortsätter väcka uppståndelse!
grace
getgrace.se
Sveriges Radio
Frida Bratt
fintech
2020-02-11

Bild på Grace ekonomiplanerare samt pressbild på Frida Bratt.

Idag gjorde Sveriges Radio i P4 Extra ett inslag om Grace och den typ av tjänst vi bland annat kommer att erbjuda. Med i studion gästade Nordnets sparekonom Frida Bratt.

När P4 hörde av sig till oss för en kommentar frågade vi om de ville ha vår grundare Adam Lewestam som gäst i inslaget för att ge alla lyssnare en objektiv diskussion. Tyvärr valde Sveriges Radio bort detta.

Vi håller med Frida Bratt i inslaget att människor bör skaffa sig en överblick över sin ekonomi, så att man ens har möjligheten att planera den. Hade deltagarna i inslaget gjort sitt researcharbete om vår tjänst hade de vetat att vi erbjuder alla användare en personlig ekonomiplanerare som hjälper en att få en bättre överblick och kontroll över sin privatekonomi samt att användare med en verifierbar inkomst på ett tydligt och kontrollerat sätt kan ta ut lite pengar istället för att tvingas ha okontrollerade dyra småkrediter och sms-lån som enda alternativ.

I och med att Sveriges Radio inte bjöd in till diskussion, har vi nu vänt oss direkt till Frida Bratt och bjudit in till en lunch för ett utbildande samtal som inte blev av i media denna gång.

Om andra medier och sparekonomer är intresserade av dialog är ni varmt välkomna att höra av er! 

All förändring som utmanar status quo möter alltid motstånd. 

Det blir ett spännande 2020!

Dyra småkrediter och blancolån - det var INTE bättre förr
grace
claes hemberg
fintech
2020-02-06

Nyheten om att Grace, och en vecka senare en annan aktör, vill ge människor mer frihet och kontroll över sin ekonomi har inte tagits emot väl i alla läger. Mångmiljonären Claes Hemberg sågar appar som vill ge dig lönen i förskott.

Kollage av pressbilder. Två av Grace-grundarna Adam Lewestam och Birkir Veigarsson, samt Claes Hemberg.


"Den som lever så kortsiktigt tenderar att bli väldigt fattig. Vi behöver tänka veckor, månader och år framåt" säger Claes Hemberg till
Aftonbladet.

Problemet är att alla inte tjänar 20.7 miljoner från ett av sina tidigare jobb.

I en drömvärld ska ingen människa någonsin behöva låna pengar av någon annan, eller sig själv. Tyvärr ser inte verkligheten ut på det sättet för väldigt många människor.” säger Adam Lewestam, grundare av Grace.

"Vi tror på en framtid där ingen människa som har en verifierbar inkomst ska behöva ta dyra krediter, krångliga smålån eller "payday loans". Istället tror vi att människor kommer ha en personlig ekonomiplanerare, få mycket mer förståelse för sin privatekonomi och ifall de mot förmodan behöver få ut lite pengar kommer det göras på ett transparens, tydligt och kontrollerat sätt." fortsätter Adam.

Grace är en ekonomiapp som till en början kommer ha två funktioner. Dels en ekonomiplanerare som kommer hjälpa användarna att budgetera, spara och planera sin ekonomi bättre. Och dels en "flex"-funktion där de användare som har en verifierbar inkomst kommer kunna ta ut en liten del motsvarande sin kommande inkomst på ett kontrollerat sätt. För allt detta betalar användaren endast en liten fast månadskostnad som kan avslutas när denne själv önskar.

Grace vill ge dig frihet och kontroll över din inkomst – backas av känd techprofil
grace
fintech
2020-01-19

Från vänster: Josef Fallesen från CG Partners, grundarna Adam Lewestam och Birkir Veigarsson samt Niklas Norén från JNE Invest.
Foto: Totte Annerbrink

Techprofilen Josef Fallesens andra investering: "Grace kommer hjälpa oerhört många människor"

Tidigare drev han Businesspodden, och har nu i drygt 1 år varit partner i den tyska entreprenören Christian Gaisers investeringsbolag CG Partners. Och nu har han hittat sin andra investering.

Grace tar in 7 miljoner i en investeringsrunda där investmentbolaget JNE Invest tar lead, följt av en isländsk investerare, CG Partners och ett fåtal affärsänglar.

Grace utvecklar en betaltjänst, som bygger på open banking-teknik, i form av en app för privatpersoner som ger dem möjligheten att på ett enkelt sätt få mer frihet och kontroll över sin inkomst. 

De erbjuder bland annat användare av appen att “flexa” sin ekonomi genom att ta ut en del motsvarande sin kommande inkomst, istället för att exempelvis få ut denna den 25e i månaden. På så sätt vill Grace få användare att undvika ta enskilda småkrediter med ofta höga räntor och avgifter och istället ge användarna tillgång till en del av sina pengar när de faktiskt behöver dem.

Grace använder sig av en freemium-modell, där nya användare kan registrera sig och testa på tjänsten gratis under period. De som gillar tjänsten kan sedan välja att betala en mindre fast månadskostnad för att fortsätta ha tillgång till den.

"Det finns en amerikansk startup inom detta område, som ger enormt värde till sina användare och som nu hjälper över 5 miljoner människor på bara 3 år. Grace har en enorm potential i Sverige och Europa och kommer hjälpa oerhört många människor", säger Josef Fallesen. 

Bolaget grundades i augusti 2019 av Adam Lewestam, kort efter anslöt Birkir Veigarsson och Thorir Gudlaugsson som medgrundare. Tjänsten kommer lanseras för allmänheten senare under 2020.

”Oerhört roligt att JNE Invest, CG Partners samt och övriga investerare delar Graces vision om att alla människor ska få ha frihet och kontroll över sin inkomst på ett lätt och smidigt sätt. Investeringen gör att vi kan öka takten i bolaget och på samma gång få in värdefull hands-on kompetens i ägarkretsen.", säger Adam Lewestam. 

Nu får ett fåtal personer testa Grace appen.
grace
Alpha
väntelista
app
Android
iOS
2019-12-18

Vi låter nu ett fåtal utvalda personer av tusentals registrerade på Graces väntelista att få testa en allra första version av Grace-appen till Android och iOS. Efter ett par månader av utveckling får de första utvalda användarna ge feedback på bland annat tjänsten i helhet, appen och dess koncept. De kommer även att få testa hur det är att använda appen under en kort period.

Användarna kommer se hur enkelt det är att logga in med sin vanliga bank via BankID. I den första versionen kan man som användare se och testa hur ekonomiplaneraren fungerar. Denna hjälper bland annat användaren att se hur mycket denne har kvar att spendera i månaden, möjlighet att se återkommande och kommande räkningar samt förslag på initiativ användaren direkt kan ta för att spara pengar och förbättra sin finansiella hälsa.

Användarna kommer även få se hur uttagsfunktion fungerar i Grace-appen. I uttagsfunktionen får användarna se hur ett uttag på upp till 1,000 kronor går till. Där får de även se hur önskat belopp utbetalas till bankkontot och därefter även återbetalas momentant.

Med denna milstolpe går vårt team nu in i en ny fas där vi påbörjar utvecklingen av tjänsten och appen som är ämnad för kommersiell lansering, även kallad Beta-version. Vi planerar att lansera detta till sommaren 2020 som det ser ut just nu. Håll ut till dess och glöm inte registrera er på vår väntelista och bjuda in era vänner under tiden.

De personer som valts ut att få testa Grace-appen har eller kommer att bli kontaktade av Grace.

Hälsningar från hela teamet på Grace

Nu smyglanserar vi vår hemsida.
grace
lansering
väntelista
2019-08-07

Här under slutet av Augusti har vi smyglanserat vår hemsida. Det innebär att du kan registrera dig på vår väntelista. När du gått med på väntelistan har du möjlighet att tjäna pengar. Ja, du läste rätt. I och med att du hjälper till och sprider ordet om Grace så tackar vi dig med 100 SEK när du och din första inbjudna vän använder Grace första gången när vi lanserar i 2020. Du kan bjuda in upp till 30 vänner och få upp till hela 3,000 SEK när du och dina vänner använder Grace för första gången.

Utöver detta kan du få flertalet rewards vid varje bonus nivå som du når upp till. Dessa bonusar kommer vi inte avslöja här :-)

Så hjälp oss sprida Grace och det moderna sättet att få tillgång till dina pengar, när du behöver dem.

Vi är Grace!
grace
krediter
finansbranschen
inkomst
2019-07-02

Grace är ett finansiellt teknikbolag. Vi har ett mål som vi konstant strävar mot:

Att eliminera behovet för att du ska behöva ta dyra småkrediter.

Istället kan vi med ny teknik ge dig tillgång till en del av din kommande inkomst när du behöver den. Vad betyder det i praktiken och varför?

Vi har under de senaste åren sett hur konsumtionskrediterna fullkomligen har exploderat här i Sverige. Snabblånebolagen tjänar samtidigt enorma mängder pengar på sina räntor och avgifter på speciellt små krediter. Det finns tillfällen då vanligt folk till slut betalar nästan lika mycket ränta än amortering på sina småkrediter. Att hamna i räntefällan kan vara dödsstöten i ens ekonomi. Vi har därför bestämt oss att göra någonting åt detta.

Under 2020 kommer vi lansera vår app, där du kan ta ut en del av din kommande inkomst när du behöver den.

Vi ser fram emot att förändra den gråa kreditbranschen i grunden. Häng med i vår revolt.