Nyheter från Grace

Dyra småkrediter och blancolån - det var INTE bättre förr

grace
claes hemberg
fintech

Nyheten om att Grace, och en vecka senare en annan aktör, vill ge människor mer frihet och kontroll över sin ekonomi har inte tagits emot väl i alla läger. Mångmiljonären Claes Hemberg sågar appar som vill ge dig lönen i förskott.

Kollage av pressbilder. Två av Grace-grundarna Adam Lewestam och Birkir Veigarsson, samt Claes Hemberg.


"Den som lever så kortsiktigt tenderar att bli väldigt fattig. Vi behöver tänka veckor, månader och år framåt" säger Claes Hemberg till Aftonbladet.

Problemet är att alla inte tjänar 20.7 miljoner från ett av sina tidigare jobb.

I en drömvärld ska ingen människa någonsin behöva låna pengar av någon annan, eller sig själv. Tyvärr ser inte verkligheten ut på det sättet för väldigt många människor.” säger Adam Lewestam, grundare av Grace.

"Vi tror på en framtid där ingen människa som har en verifierbar inkomst ska behöva ta dyra krediter, krångliga smålån eller "payday loans". Istället tror vi att människor kommer ha en personlig ekonomiplanerare, få mycket mer förståelse för sin privatekonomi och ifall de mot förmodan behöver få ut lite pengar kommer det göras på ett transparens, tydligt och kontrollerat sätt." fortsätter Adam.

Grace är en ekonomiapp som till en början kommer ha två funktioner. Dels en ekonomiplanerare som kommer hjälpa användarna att budgetera, spara och planera sin ekonomi bättre. Och dels en "flex"-funktion där de användare som har en verifierbar inkomst kommer kunna ta ut en liten del motsvarande sin kommande inkomst på ett kontrollerat sätt. För allt detta betalar användaren endast en liten fast månadskostnad som kan avslutas när denne själv önskar.