Nyheter från Grace

Grace vill ge dig frihet och kontroll över din inkomst – backas av känd techprofil

grace
fintech

Från vänster: Josef Fallesen från CG Partners, grundarna Adam Lewestam och Birkir Veigarsson samt Niklas Norén från JNE Invest.
Foto: Totte Annerbrink

Techprofilen Josef Fallesens andra investering: "Grace kommer hjälpa oerhört många människor"

Tidigare drev han Businesspodden, och har nu i drygt 1 år varit partner i den tyska entreprenören Christian Gaisers investeringsbolag CG Partners. Och nu har han hittat sin andra investering.

Grace tar in 7 miljoner i en investeringsrunda där investmentbolaget JNE Invest tar lead, följt av en isländsk investerare, CG Partners och ett fåtal affärsänglar.

Grace utvecklar en betaltjänst, som bygger på open banking-teknik, i form av en app för privatpersoner som ger dem möjligheten att på ett enkelt sätt få mer frihet och kontroll över sin inkomst. 

De erbjuder bland annat användare av appen att “flexa” sin ekonomi genom att ta ut en del motsvarande sin kommande inkomst, istället för att exempelvis få ut denna den 25e i månaden. På så sätt vill Grace få användare att undvika ta enskilda småkrediter med ofta höga räntor och avgifter och istället ge användarna tillgång till en del av sina pengar när de faktiskt behöver dem.

Grace använder sig av en freemium-modell, där nya användare kan registrera sig och testa på tjänsten gratis under period. De som gillar tjänsten kan sedan välja att betala en mindre fast månadskostnad för att fortsätta ha tillgång till den.

"Det finns en amerikansk startup inom detta område, som ger enormt värde till sina användare och som nu hjälper över 5 miljoner människor på bara 3 år. Grace har en enorm potential i Sverige och Europa och kommer hjälpa oerhört många människor", säger Josef Fallesen. 

Bolaget grundades i augusti 2019 av Adam Lewestam, kort efter anslöt Birkir Veigarsson och Thorir Gudlaugsson som medgrundare. Tjänsten kommer lanseras för allmänheten senare under 2020.

”Oerhört roligt att JNE Invest, CG Partners samt och övriga investerare delar Graces vision om att alla människor ska få ha frihet och kontroll över sin inkomst på ett lätt och smidigt sätt. Investeringen gör att vi kan öka takten i bolaget och på samma gång få in värdefull hands-on kompetens i ägarkretsen.", säger Adam Lewestam.